Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Θ. Ηλιάδης: «Εφαρμόζουμε τον νόμο.» 2000 ανελκυστήρες στην Ξάνθη θα σφραγιστούν αν δεν…«αλλάξουν»

Φωτογραφία από Thraki.com.gr 
Γεγονός είναι πλέον, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Θράκη» το πρώτο επίσημο σφράγισμα ανελκυστήρα στο οποίο προχώρησαν οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ξάνθης εχθές το πρωί στην οδό Σάρδεων.
Σύμφωνα με την «Θ» αυτό είναι «κάτι που φέρνει χιλιάδες ενοίκους σε πολύ δύσκολη θέση αφού υποχρεώνονται (σε πολυκατοικίες που έχουν παλαιού τύπου ανελκυστήρα χωρίς εσωτερική πόρτα ασφαλείας) σε περαιτέρω έξοδα για επιπρόσθετες εργασίες- μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται βάση του συγκεκριμένου νόμου. Μια μέση τιμή αυτής της εργασίας κοστολογείται περί τα 5.000 ευρώ χωρίς τα έξοδα του μηχανικού που θα κάνει την πιστοποίηση, κόστος δυσβάσταχτο, ειδικά όταν στις πολυκατοικίες κατοικούν λίγες οικογένειες, είτε οικογένειες που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Η πολυκατοικία είναι 17 χρονών και αποτελείται από 15 διαμερίσματα σε τέσσερις ορόφους. Οι κάτοικοι της οικοδομής, φανερά αναστατωμένοι ενημερώθηκαν από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, ότι αφού δεν συμμορφώθηκαν στις μέχρι τώρα ειδοποιήσεις, θα έπρεπε να παρευρίσκονται στην πολυκατοικία για να έρθει κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μαζί με τεχνικό του ανελκυστήρα και με παρουσία της αστυνομίας όπως προβλέπεται, για να σφραγίσουν την καμπίνα του ανελκυστήρα μέχρι να γίνουν οι ανάλογες εργασίες και να πάρουν την πιστοποίηση που χρειάζονται. Οι ένοικοι δήλωσαν εγκαίρως ότι δεν μπορούσαν να προβούν στις εργασίες αυτές άμεσα αφού το κόστος ήταν δυσβάσταχτο. »

«ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ…»
«Η Τεχνική Υπηρεσία εκτελεί τον νόμο. Κάνουμε ό,τι λέει ο νόμος και αν αυτός δεν αλλάξει πρέπει να τον εκτελέσουμε έτσι όπως είναι» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης, επισημαίνοντας ότι «θα στείλουμε σε όλες τις πολυκατοικίες που πρέπει τα ανάλογα έγγραφα για τις εργασίες που χρειάζονται στους ανελκυστήρες τους. Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία έχει 2000 φακέλους έως σήμερα. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να γίνει. Αυτό το αναφέρει ο νόμος, όχι εμείς.»
«Μετά τα ανάλογα έγγραφα που θα αποστείλουμε στις πολυκατοικίες, αν δεν γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες, αναγκαστικά θα σφραγιστούν και άλλοι ανελκυστήρες» συνεχίζει ο ίδιος «ευελπιστούμε ότι θα δοθεί παράταση από το Υπουργείο, αλλά ο νόμος είναι νόμος και δεν μπορώ να τον αλλάξω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος παρά μόνο το αρμόδιο Υπουργείο.»

Φωτογραφία από Thraki.com.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Θράκη» «ιδιαίτερα αγανακτισμένοι με την συγκεκριμένη περίπτωση σφράγισης του ανελκυστήρα στην οδό Σάρδεων, δηλώνουν οι ένοικοι μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι μένουν στον τελευταίο όροφο και δεν θα μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι τους μέχρις ότου γίνουν οι εργασίες και ξεσφραγιστεί η μονάδα.»