Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

«Στέγη» σε αστέγους λόγω παγωνιάς, προσφέρουν οι Πρόσκοποι της Ξάνθης

Οι Πρόσκοποι της Ξάνθης εν όψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων στη πόλη μας πιστοί στην υπόσχεση τους «Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση» διαθέτουν χώρο για την φιλοξενία αστέγων στο κτήριο των Προσκόπων Χατζησταύρου 8.
Η φιλοξενία στο άτυπο υπνωτήριο θα ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα Τρίτη 19 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει καθ' όλη τη διάρκεια του ψύχους. Οι Πρόσκοποι καλούν τους ενδιαφερόμενους, καθώς και όλους τους συμπολίτες και τις υπηρεσίες που γνωρίζουν περιστατικά αστέγων, να ενημερώσουν σχετικά στο τηλέφωνο 6931584180 και να συνομιλήσουν με την κ.Φανή Καραλούδα.
«Είναι μια προσπάθεια των προσκόπων, οι οποίοι είναι ευαισθητοποιημένοι και στο προηγούμενο περιστατικό της περασμένης εβδομάδας με τον άστεγο που μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπος Νασόπουλος, επισημαίνοντας ότι «ανταποκρινόμενοι στα πορίσματα του δεύτερου συνεδρίου της Περιφέρειας ΑΜΘ που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, προσπαθούμε να εντείνουμε την αλληλεγγύη και την στήριξη των ανθρώπων αυτών και έτσι αποφασίσαμε να διαθέσουμε ένα χώρο στο κτίριο των Προσκόπων για κάποιον ή κάποιους άστεγους της Ξάνθης, αν βρεθεί κάποιος βέβαια και η φιλοξενία δεν θα έγκειται μόνο στον ύπνο. Θα δοθεί φαγητό και ό,τι άλλο χρειαστεί.»
«Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και κυρίως η κοινωνία» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «μέχρι το απόγευμα θα έχει διαμορφωθεί ο χώρος. Η φιλοξενία μπορεί να αρχίσει από σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσει καθόλη τη διάρκεια του ψύχους. Όποιος ή όποιοι θέλουν μπορούν να έρθουν. Ίσως και ο άστεγος συμπολίτης μας, της προηγούμενης εβδομάδας, εάν και εφόσον δεν παραμένει εκεί που ήταν.»