Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ο Δ. Πέτροβιτς στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: «Πάνω απο το όριο συναγερμού η στάθμη του νερού στο Πύθιο Έβρου»


Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μην φεύγουν από το σημείο, παραμένει ο Έβρος, αφού η στάθμη του νερού στο Πύθιο συνεχίζει είναι πάνω από το όριο συναγερμού.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ο οποίος μίλησε στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, παραβρισκόμενος στο Πύθιο μάλιστα, «τόσο ο μηχανισμός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Πολιτική Προστασία όσο και αυτός των Τεχνικών Υπηρεσιών παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας καθώς η στάθμη στο Πύθιο συνεχίζει να είναι πάνω από το όριο συναγερμού, δηλαδή πάνω απο 4,70 και πιο συγκεκριμένα στα 6, 40 μέτρα.»
«Αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια της ζωής των πολιτών και η διασφάλιση των περιουσιών τους» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «αν χρειαστεί θα εκκενώσουμε και κάποια χωριά, αλλά δεν τίθεται προς το παρόν τέτοιο ζήτημα. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ζήτησε από τους Βούλγαρους ομολόγους του  να συγκρατήσουν τα νερά προκειμένου να αποφευχθούν οι πλημμύρες στον Έβρο. Κάτι που έγινε αποδεκτό και από σήμερα έχει ξεκινήσει η σταδιακή μείωση της ροής των υδάτων που έρχονται από την Βουλγαρία.»