Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

«Μαύρα τα…μαντάτα» με την πληρότητα των Ξενοδοχείων για το Καρναβάλι της Ξάνθης


«Μαύρα τα…μαντάτα» φαίνεται πως είναι για την πλειονότητα των Ξενοδοχείων της Ξάνθης, τα ποσοστά κρατήσεων και πληρότητας ενόψει των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.
Σαφώς, από την μια υπάρχουν κάποια ξενοδοχεία που έχουν ικανοποιητικά, για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, ποσοστά πληρότητας, ωστόσο υπάρχουν και πολλά ξενοδοχεία, που ενώ περίμεναν το Καρναβάλι για να «κινηθούν» και να «ξελασπώσουν» από τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται εφικτό.

«ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ…ΜΙΣΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ»
Κάτι που επιβεβαιώνει και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Αγκόρτσας, ο οποίος μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ επισημαίνει πως «άλλοι έχουν γεμίσει, αλλά πολλοί διαθέτουν κενά δωμάτια. Η πληρότητα και οι κρατήσεις των Ξενοδοχείων δεν έχουν καμία σχέση με παλαιότερα και βρισκόμαστε στην ουσία μια εβδομάδα πριν το Καρναβάλι».
«Σαφώς και προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι, εξάλλου η ελπίδα για τον Ελεύθερο Επαγγελματία πεθαίνει τελευταία, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα εκτός πόλης, για παράδειγμα Ξενοδοχεία, δεν έχουν «κλεισμένα» ούτε τα μισά δωμάτια» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «οι τιμές είναι περίπου στο διπλάσιο, από ότι μια καθημερινή, αλλά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις παλιές τιμές. Επίσης δεν υπάρχουν τριήμερα και διήμερα πακέτα. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για την επιχείρησή του».
«ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ…50% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ»
«Κράτηση σημαίνει 50% προκαταβολή. Όποιος δεν σου καταθέσει χρήματα, δεν δεσμεύει το δωμάτιο, γιατί οι επαγγελματίες χρειάζονται παραπάνω προσωπικό, μεγαλύτερες προμήθειες και μεγαλώνουν τα έξοδα. Δεν μπορείς να στηριχθείς σε ένα τηλεφώνημα και στις…προφορικές κρατήσεις» τονίζει ο κ. Αγκόρτσας, σημειώνοντας ότι «περιμέναμε τις Απόκριες για να «ξελασπώσουμε» για Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο γιατί οι δικές μας υποχρεώσεις συνεχίζουν να τρέχουν, αλλά τίποτα. Ένας επαγγελματίας να «δουλέψει» θα κινηθούν και άλλοι από πίσω του».

«ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ...«ΚΑΚΗ» ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ…»

Αναφορικά τώρα με τον θεσμό των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, επισημαίνει πως «αυτόν τον έχουμε μετατρέψει σε καρναβάλι ξεφαντώματος και έχει πάψει πλέον να είναι λαογραφικό και αυτό το…«πληρώνουμε» τώρα. Από το 2000 και έπειτα έχει ξεκινήσει αυτή η κακή νοοτροπία».
«Όταν φοβάσαι να φέρεις την οικογένειά σου στην Ξάνθη, για να μην «ποδοπατηθούν» τα παιδία, «πληρώνεις» αυτή τη νοοτροπία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, σημειώνοντας μάλιστα ότι «πιστεύω πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει όλο αυτό από την νυν Δημοτική Αρχή, η οποία προσπαθεί να αυξήσει, μέσα από το πρόγραμμα των ΘΛΕ, την προσέλκυση οικογενειών.