Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Σε…«hot spot» Προσφύγων μετατρέπεται η Φωνή της Αμερικής (;)


Πραγματική ταφόπλακα, θα είναι για το νομό Ξάνθης, η επαλήθευση των πληροφοριών που θέλουν τις εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής να μετατρέπονται σε «hot spot» προσφύγων.
Οι ίδιες μάλιστα «πηγές», αναφέρουν ότι το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το Στρατόπεδο «Αναλογίδη» στην Σταυρούπολη.


Το τι θα σημάνει η επαλήθευση όλων αυτών για το Νομό Ξάνθης, είναι κάτι που καλύτερα δεν πρέπει να συζητείται, αφού και μόνο η εικόνα 70.000 και πλέον προσφύγων και μάλιστα Μουσουλμάνων (και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ξάνθη) -σε 9.000 τετραγωνικά μέτρα κτίριο-«φιλέτο» ανάπτυξης για την περιοχή, που παραμένει αναξιοποίητο- τα λέει όλα από μόνη της.
Βέβαια, όλα αυτά είναι πληροφορίες και σενάρια, τα οποία, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε κακοί οιωνοί, δεν είναι απίθανο να επαληθευθούν.



«ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»
Σενάρια, τα οποία, προς το παρόν για εμάς, διαψεύδει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, ούτε για την Φωνή της Αμερικής, ούτε για το στρατόπεδο Αναλογίδη. Θα φέρουμε μόνο «κρατούμενους» στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.»

«ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ»
Από την πλευρά τους πάλι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Ξάνθης, δια μέσω του Προέδρου τους, Πέτρου Χατζηαντωνίου αναφέρουν ότι «κάτι τέτοιο εμείς δεν το γνωρίζουμε. Αν γνωρίζει κάποιος θα το ξέρει ο Δήμαρχος της περιοχής, γιατί αυτές οι εργασίες θα γίνουν με τους δημάρχους. Δεν νομίζω να υπάρχει όμως τέτοιο σχέδιο. Αυτό που γνωρίζουμε, απο επίσημα χείλη είναι ότι δεν θα δημιουργηθούν στη Θράκη hot spots. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να είναι σίγουρος».
«Αν ωστόσο συμβεί κάτι τέτοιο, μιλούμε για πλήρη αλλοίωση της τοπικής κοινωνίας. Και 500 ακόμη άτομα να φέρουν θα δημιουργηθεί σίγουρα πρόβλημα» συνεχίζει ο ίδιος, ενώ δεν παραλείπει να σημειώσει για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Ξάνθης ότι «αυτό, μετά την χθεσινή άφιξη 80 παράνομων μεταναστών, έχει πλέον 150 άτομα. Το θέμα βέβαια είναι ότι θα γεμίσει πλήρως η σχολή, αλλά είναι συγκεκριμένος ο αριθμός που αυτή χωρά και υπάρχει μέριμνα εκεί».
Και όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που παράνομοι μετανάστες, οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες, γίνονται όλοι μαζί ένα ατέλειωτο «κουβάρι» το οποίο δεν μπορεί να «ξετυλιχθεί» και για αυτό ευθύνεται η Κυβερνητική αναλγησία, καθώς μια τέτοια κατάσταση δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε…αδικίες και έτσι πολύ εύκολα, ένας παράνομος μετανάστης γίνεται…«νόμιμος» και όχι μόνο δεν συλλαμβάνεται αλλά φιλοξενείται ως πρόσφυγας, αφού δεν υπάρχουν κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης των ανθρώπων αυτών.
«ΓΙΑ ΑΥΤΟ «ΦΩΝΑΖΟΥΝ» ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ…»
«Αυτή τη στιγμή από την μια έχουμε τα κέντρα φιλοξενίας και από την άλλη τα κέντρα κράτησης, αλλά η διαφορά δεν είναι ουσιαστική. Είναι πολύ πιθανό και επίφοβο αυτοί που έρχονται και είναι παράνομοι να μην έχουν ίδια μεταχείριση με αυτούς που ήδη έχουν συλληφθεί.
Έχουμε λοιπόν δυο κατηγορίες πολιτών. Τους υπόδικους, που συνελήφθησαν και αυτούς που μπαίνουν στη χώρα και ταυτοποιούνται.
Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν πρώτα η κυβέρνηση, ποιος είναι ποιος και τι είναι τι. Τι θα πει παράνομος μετανάστης, τι θα πει οικονομικός μετανάστης, τι θα πει πρόσφυγας. Πρέπει να καθίσουμε και να τους ξεχωρίσουμε» αναφέρει ο γνωστός Νομικός της Ξάνθης Στέργιος Γιαλάογλου, σημειώνοντας ότι «προς το παρόν η Ελλάδα είναι σαν μια «παιδική χαρά» και έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο κέντρο φιλοξενίας. Πρέπει να αποφασίσει η Κυβέρνηση τι διαδικασία θα ακολουθήσει. Για αυτό το λόγο οι Ευρωπαίοι φωνάζουν να οργανωθούμε. Αν ήμασταν οργανωμένοι και είχαμε προνοήσει να δημιουργήσουμε κέντρα φιλοξενίας, κέντρα καταγραφής και κέντρα ταυτοποίησης τίποτα από όλα αυτά που βλέπουμε σήμερα δεν θα γινόταν».