Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

«Φωτιά» στο...γήπεδο, βάζουν οι Πυροσβέστες της Περιφέρειας για φιλανθρωπικό σκοπό

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και ο Δήμος Ξάνθης συνδιοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις στην πόλη της Ξάνθης, στις 16-17-18 Δεκεμβρίου 2015, με παράλληλη διεξαγωγή του 1ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.Στόχος των εκδηλώσεων είναι η συμμετοχή ομάδων πυροσβεστών από Πυροσβεστικές Υπηρεσίες άνα την Ελλάδα, η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ τους,η ενίσχυση της συναδελφικότητας,η προώθηση της φιλίας, η ευγενής άμιλλα μεταξύ των συμμετεχόντων (ευ αγωνίζεσθαι) και η ανάδειξη και προαγωγή των αξιών του ανθρώπου μέσω του αθλητικού πνεύματος.
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η συλλογή τροφίμων για το Γηροκομείο Ξάνθης και το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών και η ανάδειξη του κοινωνικού έργου και της προσφοράς του Πυροσβεστικού Σώματος σε ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες της πόλης της Ξάνθης που το έχουν ανάγκη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
14:00 Τελετή έναρξης ( Εγκαταστάσεις ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, Πηγάδια Ξάνθης).
15:00 Έναρξη ποδοσφαιρικών αγώνων.
19:30 Ομιλία κ.Θανάση Μουσόπουλου φιλόλογου-συγγραφέα με θέμα: «Θράκη και Ξάνθη,Γη του κάλλους και του στοχασμού». Ίδρυμα θρακικής τέχνης και παράδοσης, καπνεργατών 9 (καπναποθήκη“Π”).
20:30 Παρουσίαση εγχειριδίου με τίτλο: «Οδηγίες απεγκλωβισμού από μηχανικό-υδραυλικό ανελκυστήρα». Ίδρυμα θρακικής τέχνης και παράδοσης, καπνεργατών 9 (καπναποθήκη“Π”).

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
07:30-10:00 Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι των Τριών Παίδων εν Καμίνω στις εγκαταστάσεις της Π.Υ Ξάνθης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητρο-πολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.
10:15 Δεξίωση της Π.Υ Ξάνθης στην Λέσχη Αξιωματικών Ξάνθης για τη γιορτή των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος.
15:00 Ποδοσφαιρικοί αγώνες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
09:00-14:00 Αιμοδοσία σε συνεργασία με το εθελοντικό σύλλογο αιμοδοτών Ν.Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», στις εγκαταστάσεις της Π.Υ Ξάνθης.
13:45 Μικρός Τελικός
15:00 Μεγάλος Τελικός
16:30 Απονομή επάθλων-Τελετή λήξης.