Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων, μόνο για….λίγους (;)


Μερικές φορές ο…παραλογισμός δεν έχει όριο. Αυτό συνέβη σήμερα το πρωί στην περίπτωση ενός οδηγού αυτοκινήτου, ο οποίος πάρκαρε στην οδό Σκρα όπως όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί πίσω του.
Χωρίς να υπάρχει το οποιοδήποτε σήμα απαγόρευσης της στάθμευσης ωστόσο και επειδή απλά «εμπόδιζε» φορτηγό αυτοκίνητο που έπρεπε να περάσει από εκεί, κλήθηκε η τροχαία, η οποία όμως, όχι μόνο του επέβαλε πρόστιμο, όχι μόνο του αφαίρεσε την πίσω πινακίδα (σ.σ γιατί δεν κατάφερε να αφαιρέσει και την μπροστά) αλλά δεν «έγραψε» κανένα μα κανένα άλλο όχημα πίσω από αυτό.

Θα μπορούσε, είτε να γίνει κάποια σύσταση στον ίδιο, είτε ακόμη να «κοπούν» κλήσεις και σε όλα τα προηγούμενα οχήματα που βρισκόταν στη σειρά.
Και εξάλλου ακόμη και αν απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης, δεν θα ήταν διόλου κακό να υπάρχει και η ανάλογη σήμανση.
Σε χώρο που δεν υπάρχει κάποια τέτοια πινακίδα λοιπόν, ο καθένας οδηγός θα μπορούσε να παρκάρει.




Εκείνο όμως που έχουμε να επισημάνουμε είναι το γεγονός ότι ή θα πρέπει να τοποθετηθούν ειδικές πινακίδες στους χώρους αυτούς, εφόσον θεωρείται παράνομο το παρκάρισμα, ή να μην «κόβονται» επιλεκτικά οι κλήσεις.
Δεν είναι δυνατόν να κάνουν όλοι το ίδιο και μόλις ένας να την…«πληρώνει.»








Εξάλλου, όπως παρατηρήσαμε, οι πινακίδες του αυτοκινήτου είναι από την Καβάλα.
Συνεπώς ο οδηγός, με όλο του το δίκιο πάρκαρε, σε σημείο που δεν υπάρχει οποιαδήποτε σήμανση που να απαγορεύει την στάση και την στάθμευση, ακολουθώντας όλους τους προηγούμενους οδηγούς που έκαναν το ίδιο, χωρίς ωστόσο σε εκείνους να «κοπεί» το….ροζ χαρτάκι της κλήσης.
Το πιο περίεργο όλων ωστόσο είναι οτι συναντήσαμε παρκαρισμένα αυτοκίνητα ακόμη και στο χώρο που σταθμεύουν τα φορτηγά που προμηθεύουν προιόντα σε γνωστό σούπερ μάρκετ της πόλης, αλλά μάλλον απο ό,τι φαίνεται εκείνοι οι οδηγοί δεν «ενοχλούν» και ενόχλησε μόνο ο....Καβαλιώτης.