Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Διάκοσμος, Γειτονιά Αη Βασίλη και μουσικές εκδηλώσεις, συνθέτουν τα...Χριστούγεννα στην Ξάνθη

Την νύχτα….μέρα κάνει ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στο κέντρο της Ξάνθης, αφού σε κάθε γωνιά συναντά κάποιος εκατοντάδες λαμπιόνια που φωτίζουν τα δέντρα.
Ιδιαίτερα επιβλητικό στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, είναι προς το παρόν το μεγάλο αστέρι στην κορυφή του ρολογιού, το οποίο καταλήγει κάτω και σκεπάζει την φάτνη του Χριστού.


Παράλληλα ο κεντρικός δρόμος της πόλης, η οδός 28ης Οκτωβρίου είναι γεμάτη με λαμπάκια και…αστέρια, ενώ ακόμη πιο….παραμυθένιο είναι το σκηνικό στη Γειτονιά του Άη Βασίλη στην Πλατεία Διοικητηρίου.






ΔΕΝΤΡΟ ΥΨΟΥΣ 15 ΜΕΤΡΩΝ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Πρόκειται για ένα στολισμό, ο οποίος αναμένεται να γίνει ακόμη πιο ωραίος, μιας και εκτός των άλλων αναμένεται να τοποθετηθεί στο κέντρο της Πλατείας και ένα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, η επίσημη φωταγώγηση του οποίου θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου, μέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν και τα επίσημα εγκαίνια της Γειτονιάς του Αη Βασίλη.
«Πρόκειται για ένα δέντρο το οποίο θα στηθεί και θα στολιστεί από το Κέντρο Πολιτισμού» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Κέντρου Πασχάλης Λύρατζης, επισημαίνοντας ότι «θα είναι ένα τεραστίων διαστάσεων δέντρο, που φτάνει γύρω στα 15 μέτρα.»
Αναφορικά τώρα με τους καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν όλο αυτό το μαγευτικό Χριστουγεννιάτικο τοπίο, αυτοί είναι οι Κώστας Μαρτάκης, Γιάννης Σαββιδάκης, ÉMIGRÉ και το τοπικό νεανικό συγκρότημα Underhill West.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Γειτονιάς του Αη Βασίλη έχει ως εξής:


Παρασκευή 11-12-2015 Πλατεία Διοικητηρίου
Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
Συναυλία Κώστα Μαρτάκη

Παρασκευή 11-12-2015 Κεντρική Πλατεία
Φιλαρμονική του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Σάββατο 12-12-2015, Γειτονιά του ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ
Χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης υπό τη Διεύθυνση του Φώτη Κοντού

Πέμπτη 17-12-2015, Πλατεία Διοικητηρίου
Συναυλία Γιάννη Σαββιδάκη

Σάββατο 19-12-2015, Γειτονιά του ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ
Χορωδία Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγιάσματος υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Μανώλη

Σάββατο 19-12-2015, Πλατεία Διοικητηρίου
Συναυλία EMIGRE

Κυριακή 20-12-2015 Γειτονιά του ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ
Χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Μανώλη

Τρίτη 22-12-2015, Πλατεία Διοικητηρίου
Συναυλία Uderhill West
Να σημειώσουμε ότι το Κέντρο Πολιτισμού είναι υπεύθυνο τόσο για τους καλλιτέχνες όσο και για το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, που αναμένεται να στολιστεί στο κέντρο της πλατείας, ενώ την ευθύνη για τον υπόλοιπο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Όλα τα υπόλοιπα αναφορικά με την Γειτονιά του Αη Βασίλη, αφορούν το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της «καρδιάς του πολιτισμού στην πόλη με τα χίλια χρώματα.