Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Πάρκινγκ για μηχανάκια η…. πεζοδρομημένη, κατά τα άλλα, Κεντρική Πλατεία



Και μιας και μιλούσαμε πριν λίγο για τα….παράλογα των αρμόδιων υπηρεσιών, εξίσου παράλογοι είναι ορισμένες φορές και οι οδηγοί.
Περνώντας από το κεντρικότερο σημείο της πόλης και κατά τα λοιπά….πεζόδρομο, που είναι φυσικά η Κεντρική Πλατεία Ξάνθης σήμερα το πρωί, νόμιζες ότι βρίσκεσαι σε ένα απέραντο παρκινγκ για μηχανάκια, αλλά…ακόμη και για αυτοκίνητα, παρά το γεγονός ότι ελάχιστα μέτρα πιο πάνω υπάρχει χώρος στάθμευσης, έναντι αντιτίμου….βεβαίως βεβαίως.


Έτσι κάποιοι οδηγοί, προτιμούν, αντί να πληρώνουν, να «κόβουν» τον ελεύθερο χώρο για τους πεζούς, ενώ οι οδηγοί δικύκλων δεν νοιάζονται ούτε για τις κίτρινες γραμμές των τυφλών, παρκάροντας στην κυριολεξία όπου βρουν, αφού το τελευταίο παρκαρισμένο μηχανάκι που συναντήσαμε, έφτανε στα….σκαλάκια του ψηλού μας ρολογιού, εκεί που έχει τοποθετηθεί η Φάτνη.
Εκτός πια αν τα δίκυκλα, αποτελούν κομμάτι του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της Ξάνθης, τότε ταιριάζουν απόλυτα με τα λαμπιόνια της….πεζοδρομημένης, το τονίζουμε συνεχώς, κεντρικής πλατείας.