Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Τα νέα της Αστυνομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης




Πλούσιο σε...συλλήψεις είναι για άλλη μια φορά το δελτίο της Αστυνομίας στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πιο αναλυτικά τα περιστατικά που σημειώθηκαν αυτές τις ημέρες κυρίως σε Καβάλα, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολη, έχουν ως εξής:

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Συνελήφθη στις 9-12-2015 το μεσημέρι, στη Μυρτούσσα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 69χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία και την αποθήκη αγροκτήματος του δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· 20 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 5.280,5 γραμμαρίων
· 1 νάιλον συσκευασία με σπόρους κάνναβης
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. 

ΣΥΛΛΗΨΗ 30ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω την 10-12-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης, 30χρονος ημεδαπός, να έχει διαρρήξει κατάστημα, προκαλώντας φθορές σε αυτό και αφαιρώντας από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

ΕΚΛΕΒΕ....ΡΕΥΜΑ 31ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, σε βάρος 31χρονης ημεδαπής, διότι, όπως προέκυψε, το χρονικό διάστημα από 18-8-2014 έως 8-9-2015, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία, όπου διέμενε, στο Παληό Καβάλας.

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Συνελήφθησαν στις 10 και 11-12-2015, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 47χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και 31χρονος υπήκοος Γερμανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα οκτώ (38) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 47χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε, εντόπισαν στο εσωτερικό του, τριάντα επτά (37) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα. 

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 31χρονο, διότι κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπίστωσαν ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, μία (1) μη νόμιμη μετανάστρια.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου η μη νόμιμη μετανάστρια κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα (1) διαβατήριο των γερμανικών αρχών, που ανήκει σε άλλο άτομο, ενώ σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

ΘΥΜΑ ΑΠΑΤΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΥΛΑ ΞΑΝΘΗΣ
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος κατηγορείται για απάτη και κλοπή σε βάρος 81χρονης ημεδαπής, πράξεις που έλαβαν χώρα στις 10-12-2015 το πρωί, στην Πεζούλα Ξάνθης.
Αναλυτικότερα, ο δράστης μετέβη στο σπίτι της ηλικιωμένης, όπου προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας και προφασιζόμενος οφειλές του υιού της, κατάφερε να εξαπατήσει την 81χρονη και να αποσπάσει από αυτήν το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.
Στη συνέχεια ο δράστης, χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε από το εσωτερικό του σπιτιού μία τσάντα, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά - κοσμήματα και ακολούθως επιβιβάστηκε σε όχημα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Συνελήφθησαν στις 10-12-2015 το απόγευμα, σε επαρχιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πέντε (5) ημεδαποί, τρεις 41χρονοι, ένας 26χρονος και ένας 22χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Ειδικότερα, οι πέντε ημεδαποί επιβαίνοντες σε ισάριθμα οχήματα, μετέβησαν, μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, σε επιχείρηση και αφαίρεσαν από τον αύλειο χώρο διάφορα υλικά (χαλίκι - σίδερα – ξύλα), συνολικού βάρους περίπου 2 τόνων.
Η πράξη των δραστών έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος ενημέρωσε το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Άμεσα οι αστυνομικοί προσέτρεξαν στο σημείο, όπου συνέλαβαν τους πέντε ημεδαπούς.
Στα οχήματα των δραστών βρέθηκαν τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Κατασχέθηκαν επίσης τρία (3) Ι.Χ.Ε. και δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.
Σημειώνεται ότι οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 41 και 22 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή, ενώ ο 41χρονος επιπλέον για ληστεία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης. 

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Συνελήφθησαν στις 10-12-2015 το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 49 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, εντόπισαν και κατέσχεσαν 47 πυροτεχνήματα, 360 κροτίδες και πάνω από 800 παιδικά αθύρματα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.