Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Χαρά, χαμόγελα, αλλά και….βοήθεια προσφέρουν οι Δήμοι του νομού τις μέρες που έρχονται


Οι Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων που έρχονται, είναι μέρες γιορτής, αγάπης αλλά και αλληλεγγύης.
Έτσι στο πλαίσιο αυτό το Χριστουγεννιάτικο, σύσσωμοι οι Δήμοι του Νομού Ξάνθης, στόλισαν, φόρεσαν τα….καλά τους, αλλά θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν τα άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη προκειμένου όλοι να καθίσουν, γύρω από ένα, έστω και φτωχό, Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Άλλωστε για να έρθει το χαμόγελο σε έναν άνθρωπο δεν χρειάζονται πολλά. Αρκεί η αγάπη και η αλληλοβοήθεια.
Έτσι ο Δήμος Ξάνθης, προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους την ψυχαγωγία, το χαμόγελο, την….«μαγεία» και την διασκέδαση, ενώ ο Δήμος Αβδήρων, «γιορτάζει» τα Χριστούγεννα, με την διανομή τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

«ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ…»
«Είναι εύλογο αυτό το ερώτημα» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, επισημαίνοντας ότι «ήδη έχει βγει από το Κέντρο Πολιτισμού το πλήρες πρόγραμμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.»
«Πρώτα από όλα τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης, αλληλεγγύης και κατανόησης. Είναι επίσης και γιορτή των παιδιών και είναι μια ευκαιρία να νιώσουμε και εμείς παιδιά μαζί με τα παιδιά» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς που ζούμε σε αυτή την πόλη, ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή είναι η πιο γλυκιά, η πιο όμορφη και η πιο ανθρώπινη πόλη, γιατί έχει και τους πιο γλυκούς πολίτες, με υψηλό αίσθημα της προσφοράς και του εθελοντισμού.»
Μάλιστα όπως τονίζει «σε αυτήν λοιπόν την πόλη και σε αυτούς τους πολίτες αξίζουν τα καλύτερα. Ο Δήμος λοιπόν σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, τους φορείς, τους πολιτιστικούς συλλόγους, την Αντιπεριφέρεια, όλοι μαζί και πάνω από όλα με όλους τους πολίτες της Ξάνθης, έκανε τα «μαγικά» του προκειμένου να στολιστεί αυτή η πόλη όπως της αξίζει και να γίνει μια….πόλη «μαγική.»
Κλείνοντας όπως σημείωσε «τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι μας, έχουμε ανάγκη την αγάπη, την αλληλεγγύη και το χαμόγελο. Είναι μια αφορμή να βιώσουμε το θαύμα των Χριστουγέννων. Καλές γιορτές σε όλους μας.»
Να σημειώσουμε ότι με τα έσοδα από την Γειτονιά του Αη βασίλη, που «δημιούργησε» το Λύκειο Ελληνίδων σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης, θα αγοραστούν και θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες της Ξάνθης, προϊόντα τα οποία τους είναι απαραίτητα.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ
«Εμείς ως Δήμος, πέρα από τα προγράμματα της ανθρωπιστικής κρίσης που ήδη τρέχουν, όπως για παράδειγμα η κάρτα σίτισης, διαθέσαμε για αυτές τις μέρες ένα κονδύλι 8000 ευρώ για τρόφιμα και καυσόξυλα σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας» αναφέρει ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, επισημαίνοντας ότι «έτσι γύρω στις 150 οικογένειες του Δήμου, θα προμηθευτούν τρόφιμα και καυσόξυλα, από ιδίους πόρους, πέρα από τα προγράμματα.»