Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Νόμος του κράτους το ασφαλιστικό. Υπερψηφίστηκε με 153 «Ναι»


Νόμος του κράτους είναι πλέον το ασφαλιστικό, αφού χωρίς καμία έκπληξη, υπεψηφίστηκε εχθές αργά το βράδυ στη Βουλή.
Υπερψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ καταψήφισαν 143 βουλευτές των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, της Χρυσής Αυγής, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.
Απο την ψηφοφορία απουσίασαν οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Βλάσσης (ΝΔ) η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Μίχος από την ΧΑ.
Οι τρεις τελευταίοι βουλευτές δήλωσαν με επιστολή τους ότι αν ήταν παρόντες θα καταψήφιζαν, η οποία ωστόσο δεν υπέχει θέση ψήφου και δεν καταμετράται στο αποτέλεσμα.
Η αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη είχε μεν υψηλούς τόνους, ωστόσο ακούστηκαν από τον πρωθυπουργό για πρώτη φορά φράσεις όπως «αυξήσεις μισθών και συντάξεων». 



Σημειώνεται οτι από αυτή δεν έλειψαν και οι...ύβρεις και τα έκτροπα απο Βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στο κοινοβούλιο το απόγευμα της Κυριακής με αποτελεσμα να διακοπεί για αρκετή ώρα η διαδικασία.

Με ψηφισμένο απο τη Βουλή λοιπόν, το ασφαλιστικό, που φέρνει σε ακόμη πιο δεινή θέση τους Έλληνες, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα παραστεί στο σημερινό Eurogroup στις 15.00, με μοναδικό στόχο να επιτευχθεί η...συμφωνία.