Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Τα... "βρήκαν" Κοντός - Πούλιος?

Ενώ οι σχέσεις τους είχαν διαρρηχθεί σε βαθμό παρεξήγησης, εντούτοις φαίνεται να βρέθηκε κοινός τόπος συνεργασίας και επανάκαμψης της σχέσης τους!
Ο λόγος για τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην Βουλευτή της Ν.Δ. Αλέκο Κοντό και τον πρώην Γενικό Αναπληρωτή Διευθυντή της ΣΕΚΑΠ και πρώην Δημοτικό Σύμβουλο, Χρίστο Πούλιο.
Τι συνέδεε τους δύο; Η ΣΕΚΑΠ.



Ο πρ. Υπουργός Αλέκος Κοντός
Ο πρ. Διευθυντής της ΣΕΚΑΠ Χρ. Πούλιος

Ο ένας υπάλληλος και διευθυντικό στέλεχος αργότερα επι όλων των διοικήσεων της Συνεταιριστικής Βιομηχανίας, και ο άλλος ο πλέον καθοριστικός παράγοντας της επιβίωσης της ΣΕΚΕ με όλη τη δυναμική που διαθέτει σε πολιτικό και επιχειρησιακό - οικονομικό επίπεδο.

Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ
Η παρεξήγηση και η διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ των δύο ανδρών, ήρθε με το θέμα της πώλησης της ΣΕΚΑΠ, μιας και ο ένας προωθούσε το σχήμα της Τουρκίας (σ.σ. βλέπε Πούλιος), στο οποίο αρχικά είχε συμφωνήσει ο πρώην Υπουργός, όμως στη συνέχεια αυτό "χάλασε" και έτσι ο Αλέκος Κοντός προτίμησε τον Ιβάν Σαββίδη που εξυπηρετούσε και τα συμφέροντα της ΣΕΚΕ, αλλά και τον ίδιο που ανέπτυξε τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τον Ομογενή Επιχειρηματία.
Η κόντρα τους είχε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, όπου εκτός απο τα... "κοσμητικά" επίθετα που ακούστηκαν σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τους, αυτό δημιούργησε και το δεδομένο της πολιτικής κόντρας με την υπόθεση του Δήμου Ξάνθης, όπου τελικά αποφάσισε να μπει δυναμικά ο Αλέκος Κοντός στην διεκδίκηση του Δήμου με τον προωθούμενο απο αυτόν Χαρ. Δημαρχόπουλο με σκοπό να "διαλύσει" πολιτικά τον Χρίστο Πούλιο που έθετε υποψηφιότητα για τελευταία φορά ως υποψήφιος Δήμαρχος.
Τελικά το πέτυχε και έκτοτε οι σχέσεις Κοντού - Πούλιου ήταν στα όρια της εχθρότητας.

Ο πρ. Υπουργός Αλέκος Κοντός με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ και της ΣΕΚΑΠ, Ιβαν Σαββίδη

Η... ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ!
Επειδή όμως η ζωή έχει γυρίσματα, ο κ. Πούλιος, κατάφερε να τα βρει και με τον Αλέκο Κοντό, εξασφαλίζοντας μία "ανώδυνη" αποχώρηση απο την πολύπαθη ΣΕΚΑΠ, και μια ακόμη πιο "ανώδυνη" και πάντος όχι "ηρωϊκή" αποχώρηση απο το Δήμο Ξάνθης!
Και στις δύο περιπτώσεις η "εμπλοκή" του θα μπορούσε να έχει νομικές προεκτάσεις, όμως μια... γιορτούλα σε κάθε φορέα του έδωσε την "αφεση αμαρτιών" και έτσι ο φερέλπις πολιτικός Χρίστος Πούλιος, αποχώρησε!
Αποχώρησε όμως έτσι απλά;
Δημοσιογραφικές πληροφορίες, καλά διασταυρωμένες αναφέρουν ότι ο κ. Πούλιος αν και συνταξιούχος του ταμείου συνεταιριστικών υπαλλήλων, και διατηρώντας στο όνομα του μεταπτυχιακού φοιτητή υιού του κατάστημα στην οδό 28ης Οκτωβρίου, απέναντι απο τηλεοπτικό σταθμό που τον πατρωνάριζε στις εκλογές..., τώρα έχει αναλάβει σύμβουλος της ανάπτυξης της ΣΕΚΕ στη Βουλγαρική αγορά με έδρα την περιοχή Κίρτζαλι.
Ο κ. Πούλιος είχε άριστες σχέσεις και απο εποχής ΣΕΚΑΠ με την Βουλγαρική αγορά, στενότατες σχέσεις με τον άλλοτε Πρόεδρο της bulgaria tobacco ο οποίος τώρα αντιμετωπίζει σοβαρές ποινικές διώξεις για υποθέσεις λαθρεμπορίας καπνού στη Βουλγαρία.