Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Εντός των ημερών η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους της Ξάνθης

Στο διάστημα από 10 έως 20 Μαΐου θα πληρωθούν από τους δήμους οι δικαιούχοι τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Μαρτίου - Απριλίου μετά και την απόδοση των απαιτούμενων κονδυλίων απο το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το ΥΠΕΣ κατανέμει, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό 113.352.861,70 € στους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, που αφορούν στους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο έτους 2016.
Για το Δήμο Ξάνθης μάλιστα θα δοθούν 1.594.794,51€.
Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε για το Δήμο Ξάνθης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Ξανθή Γκαϊτατζή «τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους του Δήμου, θα καταβληθούν περί τα τέλη αυτής της εβδομάδας ή τις αρχές της άλλης».
«Εμείς είμαστε έτοιμοι, η πίστωση έχει βγει αλλά τα χρήματα από το Υπουργείο δεν έχουν δοθεί ακόμη στο Δήμο Ξάνθης, από όπου και θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων» σημείωσε η ίδια.