Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Η Ξάνθη, δυστυχώς δεν έχει Βουλευτές!



Του Παν. Β. Πεντζουρίδη

Αυτός ο τόπος, πέρασε πολλά, στο πέρας της ιστορίας και πολύ περισσότερο την τελευταία τεσσαρακονταετία!
Πολλοί ήταν αυτοί που πήραν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους, άλλοι με παραδειγματική επιτυχία και άλλοι με σιωπηρή… απουσία!
Ο καθένας τους όμως, είχε κάτι να προσφέρει, έστω το λίγο των δυνατοτήτων του!
Κανείς δεν λειτούργησε μη θεσμικά.
Κανείς δεν πρόσβαλε το Πολιτειακό Σύστημα.
Κανείς δεν πρόσβαλε το Πολιτικό Σύστημα, υπο την έννοια της απαξίωσης, ακόμη και αν δεν συμφωνούσε με τα τεκταινόμενα.
Σήμερα, μετά από μία περίοδο που η χώρα δοκιμάστηκε, άκμασε, προχώρησε μπροστά, σήμερα που όλα ξανα δοκιμάζονται, δυστυχώς την παρακμή συνδυάζει και η Πολιτειακή και Πολιτική απαξίωση.
Και αυτή επιτυγχάνεται από τους «εργολάβους» της κατάρρευσης των θεσμών του Εθνους μας, που είναι στο σύνολό τους οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, με την συνυπογραφή και υποστήριξη – ελέω εξουσίας – των ΑΝ. ΕΛ.
Και μέσα σε όλα αυτά, η Ξάνθη, η πόλη με την ιδιαίτερη ιστορία της, διασχίζει το «χείμαρρο» της αριστερής διακυβέρνησης, χωρίς πολιτική εκπροσώπηση, χωρίς κατ’ ουσία Βουλευτές.
Μπορεί οι τρείς έδρες του Κοινοβουλίου να έχουν καταληφθεί από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, μα αν δει κανείς την πραγματικότητα, θα σκύψει το κεφάλι!
Ο εις εκ των υποψηφίων και εκλεγμένος – ελέω Τουρκικής στήριξης – κ. Ζεϊμπεκ, λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντα της εθνικής του συνείδησης, που είναι διαφορετική από την Ελληνική και άρα δεν εκπροσωπεί τους Ελληνες πολίτες της Ξάνθης.
Οι υπόλοιποι δύο, κ.κ. Γιαννακίδης και Στογιαννίδης, συστεγάζονται με τον κ. Ζεϊμπεκ στο ίδιο πολιτικό γραφείο που τους παρέχει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι άνευ Βουλευτικής Εδρας, την οποία έχουν παραχωρήσει στον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κο Χατζηθεοδώρου, ο οποίος ασκεί εν τοις πράγμασι την Βουλευτική δραστηριότητα, συντάσσοντας και υποδεικνύοντας το τι θα προωθήσουν οι τύποις βουλευτές προς Αθήνα και όχι μόνο. Και κυρίως προωθεί τη στελέχωση των κυβερνητικών θέσεων στον ευρύτερο πολιτικο – διοικητικό τομέα, με αποκορύφωμα την τοποθέτηση της συζύγου του στη διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Η Ξάνθη λοιπόν, και αν θέλετε και από πλευράς αντιπροσωπευτικότητας πολιτικής, στερείται εκπροσώπησης από κάθε έννοια και πλευρά.
Και αυτό είναι μεγα πολιτικό δυστύχημα και τόπος θα το πληρώσει πολύ ακριβά.
Την ευθύνη αυτής της κατάσταση την έχει βεβαίως ο λαός, που απείχε και άφησε τις πολιτισμικές και οικονομικές μειονότητες να κρίνουν το μέλλον του!
Η Ξάνθη, επιστρέφει για πολλά χρόνια πίσω…