Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Παράνομες όλες οι αναθέσεις Δήμων και Περιφέρειας σε μικτές εταιρίες ΜΜΕ


 Παράνομες, καταχρηστικές και έξω απο κάθε κανόνα λειτουργίας είναι οι απευθείας αναθέσεις των Δήμων και της Περιφέρειας ΑΜΘ, σε μικτές εταιρίες ΜΜΕ, καθώς απαγορεύεται ΡΗΤΑ απο Νόμο του Κράτους και πιο συγκεκριμένα απο το Ν.3310/2005 που ρυθμίζει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο έκδοσης εφημερίδων και εντύπων να δέχεται αλλότριες αναθέσεις λόγω του ότι συμπεριλαμβάνονται στο καταστατικό της άλλοι ΚΑΔ δραστηριότητας!




Το ΦΕΚ βάσει του οποίου πρέπει να αποκλείονται οι εταιρίες ΜΜΕ απο δημόσιες αναθέσεις έργων

Και όλα αυτά προβλέφθηκαν απο το νομοθέτη, διότι έπρεπε να υπάρξει διαφάνεια στον τρόπο που γίνεται η διαχείριση των αναθέσεων και των διαγωνισμών και να μην καθορίζονται αυτές απο τα εμπορικά συμφέροντα των ΜΜΕ.


Μία απο τις πολλές και  ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ του Δήμου Ξάνθης σε εταιρία ΜΜΕ για αλλότρια δραστηριότητα!

Βέβαια θα πείτε ότι "στήνονται εταιρίες τρίτων", που πάλι καλύπτονται απο ΜΜΕ, όμως τουλάχιστον αυτό καλύπτει το τυπικό της υποθέσεως και δεν δημιουργεί απ' ευθείας εξαρτήσεις των πολιτιών προσώπων που ηγούνται φορέων με τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ.
Στην Ξάνθη, το φαινόμενο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, και θα πρέπει πλέον ο κ.κ. Εισαγγελέας να προβεί άμεσα στη διαδικασία έρευνας για το θέμα και να ζητήσει τις ευθύνες απο τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Η ισοτιμία ανάμεσα στα ΜΜΕ πρέπει να κυριαρχήσει όπως και η τήρηση της νομιμότητας.
Και στην προκειμένη περίπτωση εχει ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ.