Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Από τις 18 Ιουλίου, το 2ο Improv Summercamp στη Σαμοθράκη




Από τις 18 έως τις 25 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το θερινό σχολείο κωμικού θεατρικού αυτοσχεδιασμού, γνωστό και ως Improv Summer Camp στην Σαμοθράκη.
Διοργανωτές αυτού του ξεχωριστού…κάμπινγκ είναι ο Ξανθιώτης κωμικός Παναγιώτης Κούδας αλλά και ο γνωστός κωμικός Στέλιος Ανατολίτης, οι οποίοι θα δώσουν την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά σε μια εβδομάδα αφιερωμένη στον αυτοσχεδιασμό και την κωμωδία.
Οι δυο κωμικοί προσκαλούν όποιον θέλει να δοκιμάσει το Improv και δεν έχει καμία εμπειρία απολύτως αλλά και αυτοσχεδιαστές ή ηθοποιούς με προηγούμενη που θέλουν να εμβαθύνουν σε αυτό το είδος κωμωδίας.
 Στόχος του θερινού σχολείου είναι να φέρει σε επαφή αυτοσχεδιαστές από όλη την Ελλάδα, να μοιραστεί τεχνικές κι εμπειρίες και να προκαλέσει το ενδιαφέρον νέων ατόμων στην αυτοσχεδιαστική κωμωδία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ IMPROV

Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο, αποκαλούμενο και ως improv είναι μια μορφή θεάτρου όπου ότι παρουσιάζεται στην σκηνή δημιουργείται εκείνη την στιγμή με σχεδόν καθόλου ή ελάχιστη προετοιμασία. Στην πιο απλή του μορφή οι διάλογοι, η δράση, η ιστορία και οι χαρακτήρες δημιουργούνται από τους παίκτες καθώς ξετυλίγουν τους αυτοσχεδιασμούς τους. Σε μερικές περιπτώσεις κάποια στοιχεία αποφασίζονται από πριν – και συχνά σε μια διαδραστική μορφή παράστασης προτείνονται από το κοινό – ενώ κάποια άλλα αποφασίζονται στην στιγμή.
«Το Improv είναι αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό. Είναι επι της ουσίας μια μορφή κωμωδίας μπροστά σε κοινό, χωρίς σενάριο. Αποτελεί θεατρική μέθοδο εκπαίδευσης ηθοποιών η οποία πλέον έχει γίνει ένα αυτόνομο κομμάτι στο χώρο του θεάτρου και της κωμωδίας» αναφέρει ο κωμικός Στέλιος Ανατολίτης μιλώντας στην «ΕΠ», επισημαίνοντας ότι «ασχολούμαι με το θέατρο, τον αυτοσχεδιασμό και την κωμωδία και κάποια στιγμή ανακάλυψα ότι με τον Παναγιώτη Κούδα, κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα, οπότε και αποφασίσαμε, πρώτα εκείνος και έπειτα εγώ να δημιουργήσουμε τμήματα σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη για να διδάξουμε αυτό το πράγμα» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «από πέρυσι λοιπόν ξεκίνησε και το σχολείο αυτοσχεδιασμού στη Σαμοθράκη. Είναι επτά μέρες, με πεντάωρα μαθήματα και θα δοθούν δύο παραστάσεις, μια για αρχάριους και μια για προχωρημένους, όπου και θα διδαχθεί, ο τρόπος και το πώς να δημιουργείς ιστορίες, χωρίς να υπάρχει σενάριο, αλλά και το συνόλων των τεχνικών που χρησιμοποιεί ένας αυτοσχεδιαστής, αντίστοιχα.»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Kατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστά μαθήματα στα δύο τμήματα, αρχαρίων και προχωρημένων.
Τα μαθήματα είναι απογευματινά - βραδινά και διαρκούν πέντε ώρες. Κάθε τμήμα θα παρακολουθήσει έξι μαθήματα σε επτά μέρες, καθώς η μέρα που θα δώσει παράσταση θα είναι ελεύθερη.
Παρακολούθηση μέρους του σεμιναρίου δεν γίνεται δεκτή, ενώ η ύλη που θα διδαχθεί θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες πριν την έναρξη των σεμιναρίων.
Διδάσκοντες εκτός απο τους προαναφερόμενους Παναγιώτη Κούδα και Στέλιο Ανατολίτη, είναι και οι Βαγγέλης Μανιτάκης και Βικτωρία Παπαμιχαήλ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 6944256273
και 6987391343 ή μέσω email στη διεύθυνση: improsummercamp@gmail.com με θέμα “Δήλωση Συμμετοχής” ένα σύντομο βιογραφικό και το ονοματεπώνυμό τους. Να σημειώσουμε ότι το κόστος της συμμετοχής είναι 90 ευρώ, ενώ η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 30 Ιουνίου.
Μάλιστα επισημαίνει ότι οι συμμετέχοντες θα διαμείνουν στο κάμπινγκ, ενώ όποιος δεν επιθυμεί, μπορεί να βρει άλλη διαμονή, αρκεί να συμμετέχει στα μαθήματα.