Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Πρώτη σε ανεργία η Ξάνθη


Πρώτη σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων, είναι η Ξάνθη, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Μάλιστα η επίσημη ανεργία στο Νομό Ξάνθης, ανέρχεται στο 37,5% ενώ η ανεπίσημη στο 42%.
Δυστυχώς αριθμητικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσες χιλιάδες είναι οι άνεργοι του Νομού Ξάνθης, αφού ο ΟΑΕΔ, όπως επιβεβαιώνουν και οι τοπικοί του κύκλοι «δεν βγάζει στοιχεία και αριθμούς κατά νομό, παρά μόνο τον αριθμό των ανέργων πανελλαδικά ο οποίος για τον μήνα Απρίλιο, έφτανε τα 840.216 άτομα.»
Από την πλευρά του το εργατικό κέντρο Ξάνθης και ο Πρόεδρός τους Άγγελος Μπεμπεκίδης, αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία για τον νομό, αλλά σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, επίσημα η ανεργία ξεπερνά το 37,5% και ανεπίσημα το 42%.»

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο» συνεχίζει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία πρόσληψη και συνεχώς δημιουργούνται μόνο προβλήματα.»
«Είμαστε ο πρώτος Νομός σε ανεργία στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» τονίζει ο κ. Μπεμπεκίδης, σημειώνοντας ότι «τη λύση θα πρέπει να μας την δώσει η κυβέρνηση που υποσχέθηκε 350.000 νέες θέσεις εργασίας. Από αυτές, ό,τι αναλογεί στην Ξάνθη, θα πρέπει να έρθει, για να σταματήσουμε επιτέλους να έχουμε τέτοια ποσοστά ανεργίας.»
Αξιοσημείωτο δε στην όλη ιστορία είναι και το γεγονός ότι «όλοι οι οικοδόμοι έχουν φύγει εκτός νομού».

Κάτι που επιβεβαιώνει ο κ Μπεμπεκίδης, επισημαίνοντας ότι «εκτός από αυτούς δεν είναι λίγοι και οι νέοι Ξανθιώτες, που αναζητούν σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο δουλειά. Μάλιστα η Ελβετία ζητά αγρότες με 3000 ευρώ το μήνα.