Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Κινητή Αστυνομική Μονάδα: Θετικά τα πρώτα συμπεράσματα



Μπορεί να έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την λειτουργία του θεσμού της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Ξάνθη, ωστόσο τα πρώτα συμπεράσματα και αποτελέσματα είναι θετικά, αφού επτά άτομα κατά μέσο όρο την ημέρα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, επισκέπτονταν τους αστυνομικούς. Έτσι όλο το μήνα, εκατόν τριάντα έξι πολίτες της Ξάνθης, πεδινής και ορεινής περιοχής ενημερώθηκαν και συζήτησαν με τους αστυνομικούς, για θέματα διοικητικής φύσεως, όπως η έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητος ή ακόμη και η έκδοση άδειας κυνηγετικού όπλου, αλλά και για θέματα κοινωνικής φύσεως, αφού οι… ΚΑΜίτες, φροντίζουν να είναι εφοδιασμένοι ακόμη και με έντυπα συμβουλών πολιτικής προστασίας, θέματα δηλαδή που άπτονται της καθημερινότητας.

«Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, επισκέφθηκε κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας της την ορεινή περιοχή πέντε φορές και όλες τις υπόλοιπες πέντε έως έξι φορές, σύμφωνα πάντα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διαδρομών» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ο Διευθυντής της Αστυνομίας Ξάνθης, Γιώργος Καλαιτζής, επισημαίνοντας ότι «είναι ιδιαίτερα θετική η ανταπόκριση του κόσμου, ενώ προσωπικά έχω ζητήσει να συσταθεί και μια δεύτερη μονάδα για τον κάμπο, έτσι ώστε να γίνονται ακόμη περισσότερα δρομολόγια.»

Βέβαια κάποιοι ακόμη, δεν έχουν αντιληφθεί το γεγονός ότι αυτός ο θεσμός, λειτουργεί αμιγώς κοινωνικά και δεν βεβαιώνει παραβάσεις, αφού έχει δημιουργηθεί για να γίνει μεγαλύτερο άνοιγμα της Αστυνομίας και κατ’ επέκταση της Πολιτείας στην κοινωνία.
«Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ανακοινώνουμε τα δρομολόγια που είναι να πραγματοποιήσει η ΚΑΜ. Αυτή τη στιγμή η μονάδα δεν λειτουργεί ως αστυνομία, αλλά ως ένα…αστυνομικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών» υπογραμμίζει ο κ. Καλαιτζής, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι της Μονάδας, δίνουν στους πολίτες συμβουλές από θέματα που άπτονται της Αστυνομίας μέχρι και συμβουλές υγείας. Δεν διαπιστώνουν παραβάσεις.»

«Είναι κοινωνικός ο ρόλος της Μονάδας, τουλάχιστον ο προσωρινός της ρόλος» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «παρά τις όποιες ελλείψεις έχουμε ως Αστυνομία, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, προσπαθεί να συμπληρώσει και να αναπληρώσει ελλείψεις, αναφορικά με την εξυπηρέτηση του κόσμου και από άλλες υπηρεσίες.»