Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ναι μεν…αλλά, για την Δημοτική Αστυνομία


Δίκοπο μαχαίρι φαίνεται να αποτελεί για τον Δήμο Ξάνθης, η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, αφού από την μια είναι μια δομή απαραίτητη για την Ξάνθη και από την άλλη, με την επανασύσταση της, τα άτομα που θα ξεκινήσουν να δουλεύουν εκεί είναι μόλις έξι,
Άτομα τα οποία αυτή τη στιγμή, καλύπτουν κάποιες από τις αυξημένες ανάγκες που έχει ο Δήμος Ξάνθης, σε κάποιες από τις υπηρεσίες του.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ....ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

«Το θέμα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασιστεί η θετική η αρνητική έκβαση» αναφέρει ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, επισημαίνοντας ότι «το ζήτημα είναι ότι από την μια η Δημοτική Αστυνομία είναι απαραίτητη ως δομή για εμάς, αλλά από την άλλη με έξι άτομα, είναι ακατόρθωτο να εξυπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίοι θα επανασυσταθεί.»
«Βέβαια αν δεν δημιουργήσουμε τώρα και πάλι αυτή τη δομή, δεν θα την δημιουργήσουμε ποτέ» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «ο Δήμος Ξάνθης έχει ήδη αυξημένες αρμοδιότητες και εξυπηρετεί όλο το νομό, συνεπώς και τα άτομα είναι απαραίτητα. Έχουμε ήδη πολύ μεγάλη ανάγκη από προσωπικό και τα πεντάμηνα προγράμματα αποτελούν μόνο μια μικρή ανάσα. Μας προβληματίζει λοιπόν το γεγονός ότι τα έξι άτομα που αυτή τη στιγμή καλύπτουν ανάγκες σε άλλες υπηρεσίες, θα πάνε στην Δημοτική Αστυνομία, η επανασύσταση της οποίας θα φέρει ακόμη πιο μεγάλες αρμοδιότητες και ευθύνες.»

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΡΔΙΕΣ

«Είναι πολύ δύσκολο να πω  ότι δεν την θέλω αυτή τη δομή» τονίζει ο Δήμαρχος Ξάνθης, αφού όπως συνεχίζει «την χρειαζόμαστε την  Δημοτική Αστυνομία, αλλά είναι ελάχιστα τα άτομα. Φανταστείτε ότι λίγο πριν την κατάργησή της, τις βάρδιες και τις ευθύνες, τις επωμίζονταν δώδεκα άτομα και δεν άντεχαν.»
Έτσι καλείται πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει αν θα δεχθεί η όχι την απαραίτητη κατά τα άλλα επανασύσταση της δομής αυτής, αφού θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι έξι άτομα, έστω τουλάχιστον στην αρχή, δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βάρδιες της εβδομάδας.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

«Η δημιουργία της δομής αυτής, προβλέπεται και από το οργανόγραμμα, αλλά μας προβληματίζει το γεγονός ότι έξι μόνο άτομα, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις βάρδιες. Δεν είναι δυνατόν μια Δημοτική Αστυνομία να λειτουργεί μόνο ένα οκτάωρο. Θα πρέπει λοιπόν να έχει τουλάχιστον τριάντα άτομα, για να μπορούν να καλυφθούν πλήρως όλες οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες» αναφέρει ο κ. Δημαρχόπουλος  σημειώνοντας ότι «γενικότερα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού στο Δήμο, ειδικά στις υπηρεσίες πρόνοιας και δόμησης. Υπάρχουν υπάλληλοι αλλά δεν μπορούν να κάνουν όλοι τα πάντα. Ο Καθένας λειτουργεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και βέβαια πολλές φορές υπερβάλλουν εαυτόν, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες που έχει ο Δήμος Ξάνθης, ο οποίος καλύπτει επι της ουσίας σε πολλά ζητήματα και όλο τον Νομό.»